Vintertur i vandfarve

Det er dejligt at tage fotos af naturen, men man oplever den på en helt anden måde, når man tegner eller maler den. På en måde tænker jeg tegninger er mere sande for oplevelsen. For man tager det med, som man anser for vigtigt og husker. Måske lagde man ikke mærke til el ledningerne og affald, men de kommer med på et foto og er svære at ignorere. Det problem har man ikke med tegninger.

Drivis-cIstapper-cHede-cSnehede-cSnestorm-cSpor-c

Når man tager på tur om vinteren, kan man vågne op i shelteret til is på fjorden, se snedækkede heder og klitter og se mange mange flere spor efter dyr end normalt.
At tegne sne oven på sand, er desuden en udfordring.
Skud-cSvampe-c

De steder hvor sneen ikke dækker, titter der grønne skud og visse svampe frem. Den øverste er gul blævresvamp – et meget passende navn.
Fyrværkeri-cBylys-cFuldmåne-c

Når det hurtigt bliver mørkt, og især når man er lidt væk fra byerne, træder alt lys tydeligt frem. Som fuldmånen imellem træerne, gadelys eller nytårsfyrværkeri over en fjern by.
Kort-cDrømmefangere-cFrøslev-c

De mørke timer kan også bruges til at lave håndværk af fundne materialer fra dagens løb, besøge venlige mennesker eller studere kort over hvor man skal hen eller har været.
Rod-cOdden-cStenkyst-c

Ved kysterne er vandet sjældent frosset, men er lige så foranderlige som altid. Fra sammenstødet af vandmasser ved Skagen til en stille kyst i Sverige.
Birk-cPæl-c

Når man går, er der god tid på at opdage de små detaljer i landskabet, man ellers ikke ville opdage. Såsom variationen i bark eller et miniput landskab på toppen af en vejviserpæl.Brænde-cSandfygning-cSten-c

De større former som landskabet byder på, er der også masser af tid til at studere. Fra tåge og sandflugt til gamle stensætninger.
Sverige-c

Hvis man skal nå nogen steder den dag, er der dog heller ikke tid til at stoppe hvert andet øjeblik og lavede store landskabsmalerier. Men man kan nøjes med at lave detaljebilleder eller skitse i løbet af dagen og så male om aftenen eller når man kommer hjem. Jo mere man maler, jo bedre bliver man til at huske detaljer fra det man ser.

Kongskilde 1 Kongskilde 2

Her er til slut et par billeder fra en fællestur, hvor vi bagefter kom i tanke om at vi ikke havde taget fotos af lavu’en vi overnattede i. Så er det rart man kan tegne den i stedet.

Til toppen af siden

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s