3D bueskydningsstævner har den store fordel at de oftest foregår ude. Det kan dog være upraktisk at skulle registrere sine point på papir, når det øser ned og det ikke er tilladt at skrive point på telefonen. Derfor lavede jeg et cover til skydesedlen i hjemmegarvet gedeskind.
Første punkt var at tegne op på skindet hvor stort coveret skulle være. Skydesedler har mange forskellige størrelser, så jeg valgte en af de store som skabelon. Jeg valgte det nederste, midterste stykke så midterstriben på skindet kom med på coveret.
Skindet er medium tykkelse. Det giver noget mere solidt at skrive på, men fylder ikke så meget i lommen.
Skindet klippet ud, hvor jeg har sørger for at klippe under pelsen, da jeg var i tvivl om jeg ville beholde det langt, eller klippe det tæt til.
Der var et hul nede ved halen af skindet, hvor skindet har været spændt ud. Da det ikke var helt centreret, valgte jeg at sy det til. Ellers ville jeg have brugt det til knaphul.
Herefter har jeg lavet en skabelon til de to stykker, der skal holde skydesedlen som lommer. Jeg brugte kaffefilter til at tegne op på, da det er rimelig gennemsigtigt.
Efter at skabelonerne var klippet ud, har jeg lagt dem over de to stykker skind, der var ved siden af hovedstykket. Grunden til at de er lagt skævt, er fordi hårene går skråt på siddestykkerne. Husk at lægge skabeloner på med bagsiden opad, hvis stykkerne ikke er helt symmetriske.
Lommestykkerne klippet ud og lagt på plads.
Det blev dog for meget med lang pels, så de er klippet ind til kanten.
Med en spritpen har jeg tegnet op, hvor hullerne til syningerne skal være. Da jeg ikke have et markeringshjul, har jeg blot tegnet afstanden på tommelfingerneglen og brugt de to pletter som lineal.
Hullerne stemples ud. Man kan også bare sy igennem uden at lave huller, det kræver bare en god skarp nål.
Bagefter lagde jeg lommestykkerne over hvor de skulle være på hovedstykket og tegnede op hvor hullerne på det stykke skulle være.
Da jeg også havde lavet hullerne i hovedstykket, var tiden inde til at sy. Da jeg ikke havde nået at lave nok ægte senetråd, blev det kunstig senetråd.
Stinget jeg har brugt hedder douple loop stitch på engelsk, jeg ved desværre ikke hvad det hedder på dansk. Til Skuldertasken i grævling har jeg brugt en større snøre, hvor det måske er lidt lettere at se stingene.
Nålen er ført igennem fra indersiden og ud gemmen hulparet, så der er nogle centimeter af enden tilbage.
Enden på tråden har jeg ført over samlingen, så nålen fra næste sting kommer til at gå under den. Enden danner et / på toppen.
Det nye sting danner et X. sammen med trådenden. Nålen føres fra bunden igennem X’et til toppen.
Når nålen er igennem, føres den tilbage til indersiden og igennem næste hulpar.
Herved kommer der et nyt kryds, som nålen føres igennem. Dette fortsættes hele vejen rundt. Der hvor skydesedlen skal sættes i, kun syning i holderstykket, eller slet ikke.
Når tråd skulle tilføjes, har jeg blot ført dem dobbelt et stykke tid og ved lukning ført tråden gennem det stykke der allerede var syet. Havde jeg brugt en tykkere tråd, havde det været nødvendigt med en lidt mere omstædig (pænere) lukning.
Pelsen er også blevet syet med ned. For at få den løsnet, kan kan trække det fri ved hjælp af nålen.
Efter pelsen er trukket fri.
Så kom tiden til noget at lukke med. Oprindeligt havde jeg ikke tænkt der skulle være noget, da coveret skal lukkes op og åbnes mange gange i løbet af et stævne. Men jeg tænkte det alligevel var rart at have muligheden for at kunne lukke mere solidt.
Til det savede jeg et lille stukke gevirtak af.
Jeg brugte en fil til at slibe siderne.
Herefter forskelligt sandpapir – groft og fint – til at få slebet takken helt glat.
Jeg brugte en Dremel til at bore to huller.
Senetråd er brugt til at sy knappen fast.
Da jeg syntes pelsen strittede lidt for meget til alle sider, klippede jeg den kort i siderne, men beholdte det i top og bund.
To stykker pels er klippet af, for at lave lukkesnører. Pelsen har jeg klippet kort.
De to stykker pels har jeg syet sammen og ført igennem to slidser i hovedstykket. Det havde klart været lettere, inden lommerne kom på.
Åbnet og med skydesedler i.
Jeg lavede også en syning ned langs kanterne på hovedstykket, for at det passede til de andre kanter.
Lukket. Snørene er ført en-to gange omkring knappen.
Nærbillede af lukningen.
Pingback: Skuldertaske i grævling | FormidlerLone